ÄIF vann efter ny stark vändning

Herrman Vallenberg firar. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Återigen hamnade ÄIF Hockey i målmässigt underläge. Återigen vände laget i tredje perioden och vann. Återigen visade de grön-vita god moral när Boliden besegrades i Älvåkrahallen med 6-4 ( 1-2, 2-2, 3-0) på fredagskvällen.

Det vore dock kanske önskvärt med bättre början på matcherna. Visserligen gav John Eriksson ÄIF ledningen redan efter en minut och 15 sekunder mot Boliden. Men sedan hamnade laget i underläge och fick jaga.

I förra hemmamatchen mot Norsjö låg ÄIF under med 1-5 innan laget vaknade efter en numera klassisk utskällning. Boliden släppte Älvsbyn till 1-3. Sedan var det dags för katt och råtta-leken på nytt.

Max Forsman reducerade till 2-3 som blev 2-4 innan Oskar Viklund satte 3-4 vilket var ställningen inför sista perioden som ÄIF fick en smakstart på.

Samuel Lidström kvitterade redan efter 2:25. Bara 84 sekunder senare gav Herman Valleneberg ÄIF ledningen för första gången. Samme Herman avgjorde sedan i tom bur med 46 sekunder kvar av drabbningen.

Ännu en skön seger för Älvsbyn som gör hävdar sig riktigt bra i Alltvåan. Laget hade dessutom fått tillbaka några spelare till matchen mot Boliden. Två av dem Nils Näslund och John Eriksson verkade rejält spelsugna och bildade en effektiv kedja tillsammans med Samuel Lidström.

Även kedjan med Anton Lindström, Oskar Viklund och Max Forsman var piggelin.

Målvakten Albin Isaksson räddade 24 skott av 28 med en räddningsprocent på 85,71. Det är på dessa nivåer och över som målvaktsspelet i Älvsbyn behöver vara även fortsättningsvis.