Ny femetta för ÄIF Hockey

13 JAN 2018

Gustav Larsson-Flink ser sin puck glida över mållinjen. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: ÄIF Hockey fick en kanonstart på Alltvåan. Seger i premiären med 5-1 (0-0, 3-0, 2-1) hemma mot Malmberget på lördagen.
– Bra ishockey hela vägen, från målvakt och försvar till anfall, tycker Mikael Drugge, tränare i Älvsbyn.

Hemmalaget dominerade från första sekunden.
– Vi öppnade bra men var lite för uddlösa. Vi borde ha lett med minst ett par tre mål efter första tjugo, säger Drugge.

Svårt att säga emot den analysen. ÄIF vann skotten i första perioden med 18-5. Men några mål blev det inte.
– Bra att grabbarna fortsatte forceringen efter första pausvilan, berömmer Drugge.

För då kom utdelningen. 1-0 gjorde nyförvärvet från Boden, Gustav Larsson-Flink, drygt fyra minuter in i perioden. Sedan avgjorde hemmalaget drabbningen genom två snabba mål inom loppet av 15 sekunder efter drygt halva matchen. 2-0 Olli Vittaniemi och 3-0 Johan Grönlund.
– Ska jag klaga på någonting så är det ineffektiviteten. När vi fick press på Malmberget i deras zon fanns det en tendens att göra en passning för mycket istället för att snabbare gå på avslut, säger Drugge.

Även i andra perioden dominerade ÄIF stort och vann skotten med 16-4.

Hoppet tändes för gästerna när Kevin Tian reducerade till 3-1 efter bara 2.02 i den sista perioden.
– Men grabbarna blev inte darriga utan hade bra kontroll, tycker Drugge.

När ÄIF:s andra nyförvärv från Boden, Dmitry Iskornev, presenterade sig för hemmapubliken genom att göra 4-1 efter 6:46 in i samma period var saken avgjord. Samme Dmitry gjorde sedan även 5-1.

Kevin Tian och Dmitry Iskornev blir spännande att följa i ÄIF fortsättningsvis. Ett stort plus också till hemmalagets målvakt Albin Isaksson. Men alla i ÄIF förtjänar beröm.

Ett ÄIF som saknade två ordinarie backar och två forwards men som ändå dominerade matchen totalt.

Grundserien avslutade Älvsbyn borta mot Malmberget med en 5-1-seger. Nu inleddes Alltvåan med samma resultat. det bådar gott inför fortsättningen.