Dramatik när TAIF kryssade mot Öjebyn

Viktor Lundström, Robin Enmark, och David Karlsson kramar om målskytten Samuel Långström (skymd) efter hans 3-2-mål.

BILDEXTRA: Det bjöds på stor dramatik när Tväråselets AIF spelade 3-3 (0-2, 2-0, 1-1) mot Öjebyns IBF hemma i Älvsbyns sporthall på torsdagskvällen. Inte ens förlängning kunde skilja lagen åt.
– Lite surt att Öjebyn kvitterade med mindre än en minut kvar. Men i övrigt är jag mycket nöjd med killarnas insats, säger Jonas Holmgren, tränare i TAIF.

Det blev en, men innebandymått mätt, målsnål tillställning. Ändå var underhållningsvärdet högt för de dryga hundra åskådare som trotsade den 20-gradiga kylan för att ta sig till sporthallen. För om det var kallt ute så var matchen desto hetare.

Öjebyn började bäst. I den första perioden hade TAIF svårt att skapa målchanser. Gästernas ledning med med två mål efter 20 spelade minuter var inte mycket att orda om.

Efter första pausvilan tog emellertid hemmalaget över mer och mer. Det gav utdelning. Efter två mål av Viktor Lundström i mittakten var ställningen åter lika.
– I andra perioden började grabbarna spela enklare och rakare, tycker Jonas som var mycket nöjd med de avslutande 40 minuterna.

Något han hade all anledning att vara. För i den tredje perioden var TAIF det spelförande laget samtidigt som försvarsarbetet sköttes med disciplin, tålamod och kyla.

När Samuel Långström satte 3-2 med fyra minuter och fem sekunder kvar av matchen gick TAIF mot seger. (Andra målet av hemmalaget i numerärt överläge). Men TAIF fick inte segerjubla. Istället kunde Öjebyn kvittera när matchuret visade 19:06. Då hade hemmalaget en spelare på botbänken efter en omdiskuterad utvisning.

– Men vi ska inte klaga på domarna. Domarinsatsen var bra, framförallt i andra och tredje perioden, berömmer Jonas sportsmannamässigt.

Den efterföljande förlängningen på fem minuter kunde inte sära på lagen. Båda lagen satsade friskt för att avgöra vilket resulterade i en slags raggarbandy med dramatik in till sista sekunden.
– Med tanke på spelövertaget borde vi ha fått bättre utdelning. En poäng mot ett ungt och bollskickligt Öjebyn känns dock okej, säger Jonas.