ÄIF lyckades inte bryta Kiruna AIF:s segersvit

24 JAN 2018

Målchans. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Kiruna AIF har vunnit alla sina matcher denna säsong. ÄIF Hockey lyckades inte bryta sviten hemma i Älvåkrahallen på onsdagskvällen. Det blev förlust med 1-9 (0-3, 1-2, 0-4).

I drygt 15 minuter lyckades ÄIF hålla seriesuveränerna stången. Tyvärr följdes gästernas första mål av ytterligare två innan första periodvilan.

Då var det som att luften gick ur hemmalaget och respekten för Kiruna AIF, som redan var stor före matchen, blev inte mindre. Det fanns dock förhoppningar före nedsläpp om att ÄIF skulle kunna störa serieledarna. Vid senaste bortamatchen ledde ÄIF Hockey med 2-1 efter två perioder trots decimerat manskap.

Tydligen hade Kiruna lärt sig läxan. denna gång gavs inte Älvsbyn någon chans vilket skottstatistiken vittnar om. Kiruna sköt 50 skott på mål. ÄIF 15.

ÄIF:s mål gjordes av Eddie Sundqvist på pass av William Sandsten och Samuel Lidström. Målet innebar reducering till 1-5.

Älvsbyn får ta nya tag. Fler intressanta drabbningar väntar i Alltvåan. På söndag väntar en ny bekantskap i Älvåkrahallen när Norsjö kommer på besök.

112 åskådare såg matchen mot Kiruna AIF.
– Hoppas att fler söker sig till hallen. Det var länge sedan Älvsbyn hade ett lag så högt upp i seriesystemet. Nu när vi även möter lag från Västerbotten vore det kul om älvsbyborna hejar fram oss, tycker Mikael Drugge, tränare.