Delikatessfabrikens avtackningsfest med skratt och gråt

12 NOV 2017
Skrivet av :

Delikatessfabriken bjöd all sin personal med respektive på avtackningsfest. FOTO: ÅSA WESTERLUND

Efter årsskiftet övertas Delikatessfabriken av Foodmark AB. Den gångna helgen passade nuvarande ägarna Stefan Andersson och Ann-Chatrine Andersson på att tacka sin personal med god mat, festligheter och underhållning på hotell Storforsen.

Nye fabrikschefen Lars Wikberg (trea från vänster) och nya Lena Vikström (tvåa från vänster) som kommer att ansvara för sälj, personal och administration flankeras av grundarna Stean Andersson och Ann-Christine Andersson. FOTO: ÅSA WESTERLUND

– Kul att få umgås under trevliga former innan vi lämnar över nycklarna till nya ägarna, berättar Ann-Chatrine.
Delikatessfabriken har i dag tio anställda. Ann-Chatrine slutar. Stefan blir kvar på 40 procent under ett övergångsskeende.
– Men övriga anställda fortsätter sina anställningar, säger Stefan.

Delikatessfabrikens grundare; Ann-Christine Andersson och Stefan Andersson. FOTO: ÅSA WESTERLUND

Foodmark planerar dessutom att utöka produktionen i Vidsel.
– Fabriken kommer att växa en hel del genom produktion av både egna produkter och legotillverkning, avslöjar Ann-Chatrine.

Inom kort planeras tvåskift vilket innebär nyanställningar.

Däremot avvecklas Delikatessfabrikens framgångsrika säljkår.
– För dem var det sista kvällen med gänget, så det blev både skratt och tårar.

Fakta Foodmark:

Foodmark tillhör livsmedelskoncernen Agra AS, ett norskt familjeföretag som grundades år 1885 då Knut K. Heje startade A/S Agra Margarinfabrik – endast 13 år efter att världens första margarinfabrik öppnades i Frankrike.

Foodmark AB producerar och marknadsför flera av Sveriges mest kända livsmedel inom kategorierna sallader, såser, dressingar, samt messmör och mjukost genom varumärken som Rydbergs, Lohmanders, Fjällbrynt, Delikatessfabriken, Jensen’s och Mills. Efter årsskiftet utökas Foodmark med Delikatessfabriken i Vidsel.

 

 

Om Skribenten
Tony är en frilansande journalist med näsa för nyheter. Obotlig tidsoptimist med tusen kreativa idéer. Positiv till det allra mesta. Står för och för vidare de journalistiska värderingarna till gruppen. En av grundarna till sidan.