ÄIF vände underläge till seger efter heroisk insats

15 OKT 2017

Herman Wallenberg (12) visade att släkten är värst när han satte spiken i kistan mot sitt gamla lag Överkalix. ARKIVFOTO: KRISTER PALM.

ÄIF Hockeys framgångar fortsätter. I den svåra bortamatchen mot Överkalix vann Älvsbyn med 6-4 (2-2, 1-2, 3-0) efter att ha vänt ett underläge med 2-4.
– Riktig imponerande, berömmer Mikael Drugge, tränare.

”Nu måste vi landa på fötterna igen. Inte bli styva i korken. Men det här bådade verkligen gott, säger tränaren Mikael Drugge. ARKIVFOTO.

Överkalix är erkänt svåra att möta hemma i Skogshallen. Men Älvsbyn gjorde en heroisk insats.
– Vi började bra första tio minuterna, tycker Drugge.

Då gjorde Älvsbyn 1-0 genom Johan Grönlund. Men ÄIF bjöd in Överkalix genom några utvisningar.
– Då vände matchen. Under 7-8 minuter fick vi enbart ägna oss försvarsspel. Då spelade Överkalix bra, erkänner Drugge.

Under första periodens sista minuter vaknade dock ÄIF till liv och återtog kommandot. Efter några fina anfall kunde John Eriksson kvittera före första pausvilan.
– 2-2 var vi mycket nöjda med efter den manglingen av Överkalix, säger Drugge.

I mittenperioden rivstartade hemmalaget och återtog ledningen redan efter en minut och 41 sekunder. ÄIF fortsatte att dra på sig utvisningar. Det nyttjade Överkalix och gick ifrån till 4-2. I det skedet bytte Drugge målvakter. Allan Isaksson, lånet från Piteå, ersatte Tor Törnqvist som höll nollan i matchen mot Malmberget.
– Jag ville väcka laget. Göra något. Bytet kom inte till stånd för att Tor varit dålig, berättar Drugge,

Men det skulle visa sig bli ett genidrag. Allan spikade igen målet och ÄIF återfick modet. Och när hemmalaget åkte på en utvisning reducerade Eddie Sundqvist till 3-4.
– Då kände vi att det här kunde gå vägen.

Sista perioden var endast 34 sekunder gammal när Nils Näslund kvitterade till 4-4. Också detta mål tillkom i numerärt överläge.
– Då flyttade vi fram positionerna och grabbarna spelade disciplinerat med ett kontrollerat försvarsspel.

William Sandsten satte 5-4 till ÄIF och spiken i kistan slog före detta Överkalixspelaren Herman Wallenberg in genom att göra 6-4.
– Hela laget svarade för en otrolig kämpainsats. Jag är full av beundran.
– Före nedsläpp sa jag att den här matchen ger besked om vi håller klassen som ett topplag. Killarna gav ett härligt besked.