Sikfors tog poäng av topplaget Storfors

20 SEP 2017

Mikael Nilsson, nöjd tränare i Sikfors.

Sikfors tog poäng, 1-1 (1-0), mot topplaget Storfors hemma på Forsvallen. Vilka som jublade mest? Förmodligen Älvsbyn.
– Ett rättvist resultat. Vi spelade bra så länge orken höll, berömmer Mikael Nilsson, tränare i Sikfors.

I den 26:e minuten gav notoriske målskytten Fredrik ”Freud” Johansson hemmalaget ledningen. Han kom fri och touchade bollen förbi gästernas målvakt som med knapp styrfart rullade precis över mållinjen.

Första halvlek var Sikfors det bättre laget. Storfors jagade frenetiskt en kvittering. Den kom efter 69 minuter genom Anders Bergvall. Men mer blev det inte för gästerna.

Storfors ledde serien men poängtappet mot Sikfors kan bli dyrbart eftersom Älvsbyn vann mot Munksund och övertog serieledningen inför sista omgången då lagen möts.
– Genom vår insats hjälpte vi Älvsbyn. Personligen tror jag på ÄIF som serievinnare, säger Mikael Nilsson.

Sikfors svarade för en bra insats. Alla i laget förtjänar beröm. Ett extra plus till hela fyrbackslionjen med mittbackarna Oskar Öhgren och Robert Vesterlund som toppar. Även målvakten Mikael Löfstrand spelade stabilt.