Ledde med 5-1 – förlorade med 6-7

07 SEP 2017

Marie Erika Sohlman gör 2-1 för Sikfors.

BILDEXTRA: Med 20 minuter kvar att spela ledde Sikfors bortamatchen mot Infjärden med 5-1. När domaren Mats Enström blåste av tillställningen hade hemmalaget vänt till 6-7 (2-1).
– En tung förlust, säger Emelie Berglund, spelande tränare.

Det blev en svängig tillställning, Infjärden tog ledningen redan efter nio minuter genom Smilla Lindbäck. Men Sikfors repade mod. Marie Erika Sohlman gjorde två mål på raken för Sikfors. Det första stod hon för helt själv genom att distinkt driva bollen framåt och avsluta med ett välplacerat skott. Det andra gjorde hon på ett fint inspel från Matilda Nilsson.

Sikfors fortsatte lovande efter paus. 3-1 gjorde Frida Öberg tolv minuter efter vilan. Victoria Dalkvist ökade till 4-1 och när Sara Cederlund satte 5-1 i den 68:e minuten trodde alla att matchen var avgjord. Även Sikfors.

Men Infjärden svarade för en remarkabel upphämtning. På tolv minuter gjorde hemmalaget fem (!) mål. Minut 71’ Edit Sällström, 72’ Ellen Segerkarl, 74’ Smilla Lindbäck, 81’ Smilla Lindbäck och i minut 83 Malin Holm.

Samma Malin Holm gjorde sedan även Infjärdens sjunde mål i minut 89. Sikfors reducerade genom Frida Öberg på tilläggstid men hann inte ikapp.

En galen match.

– Vi gjorde det bra i 70 minuter. Men visst känns det snöpligt. Fast vi både vinner och förlorar som ett lag. Nu får vi ta nya tag och se det positiva, som att vi gjorde sex mål, säger Emelie.