Inget flyt i regnet för Sikfors

17 AUG 2017

Så här nära var ”Freud” Johansson att kvittera till 1-1.

Sikfors har inget flyt för tillfället, varken med målskytte eller domslut. På onsdagskvällen förlorade laget hemma på Forsvallen mot Öjebyn med 0-3 (0-1):
– Trots sju spelare borta tycker jag att vi var det bättre laget, suckar Mikael Nilsson, tränare.

I början av matchen fälldes Gustav Bergström i Öjebyns straffområde.
– En rejäl kapning och solklar straff. Jag fattar inte hur domaren kunde missa det, säger Mikael.

Istället var det Öjebyn som tog ledningen genom André Öhlund i den 18:e minuten. Ett resultat som stod sig till pausvilan. Men Sikfors hade två jättelägen att göra mål. Först ställdes Fredrik ”Freud” Johanson helt fri med målvakten Jacob Klockare i Öjebyns mål. ”Freud” försökte placera bollen men den smet retfullt utanför stolpen.

Några minuter senare tilldömdes hemmalaget en frispark precis utanför Öjebyns straffområde. Oskar Öhgren skrivade bollen över muren men Klockare svarade för en fantastisk räddning.

I andra halvlek fortsatte ställningskriget. Men när Viktor Åström satte Öjebyns andra mål blev uppförsbacken brant för Sikfors som dock fortsatte att skapa chanser, bland annat en farlig nick i boxen plus ett stolpskott.

Men istället gjorde Öjebyn 0-3 på straff genom Arvid Isaksson.
I Sikfors, som gjorde sin andra match på lika många dagar, var irritationen stor. Inte minst över domsluten.
– Öjebyns bäste spelare var domaren Peder Rending, raljerade Mikael Nilsson och fortsatte:
– Vi får verkligen ingenting gratis. Det verkar som att alla domare är emot oss. Många spelare tycker inte ens att det är kul att spela längre. Det behövs verkligen nya domare som höjer nivån, anser Mikael Nilsson.