Hat-trick av Oskar när Älvsbyn vann

23 AUG 2017

Mats Lundström nickar in ett mål på typiskt Mats Lundström-vis. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn jagar vidare mot serieseger. På tisdagskvällen blev det seger hemma på Älvåkra mot ISK/HIF/LIF med klara fem mål. Oskar Edin Lundström gjorde tre mål. Mats Lundström två när Älvsbyn vann mot med 5-0 (2-0).
– Trevligt, tycker tränaren Kjell Ernstsson, som dock inte var så nöjd med första halvtimmen av matchen.

– Då spelade vi alldeles för omständligt och långsamt. Sedan fick vi ordning på spelet. Sista kvarten av första halvlek såg riktigt bra ut.

Hans beskrivning stämmer bra rent statistiskt. För fyra minuter efter första halvtimmen satte Oskar Edin Lundström 1-0. Sex minuter senare utökade Mats Lundström till 2-0.

Andra halvlek blev en transportsträcka för överlägsna Älvsbyn. Mats Lundström nickade in 3-0 på sedvanligt Lundström-vis drygt tio minuter in på andra halvleken. Tio minuter senare satte Oskar 4-0 och därefter 5-0 två minuter före ordinarie tids slut.

Älvsbyn höll nollan än en gång.
– Vi är väldigt stabila bakåt med målvakten Markus Lundgren som skapar trygghet, berömmer Kjell.

I och med segern hakar Älvsbyn på i jakten om serieseger, en poäng efter Storfors.
– Vi har allt i egna händer, säger Kjell.