Älvsbyn upp i serieledning när Mats gjorde fyra mål

29 AUG 2017

Mats Lundström gjorde fyra mål. (Arkivbild)

Älvsbyn tog en övertygande seger borta mot Svensbyn med 7-2 (1-0) efter fyra mål av Mats Lundström. Därmed gick laget upp i tabelltoppen.
– Men det blev onödigt spännande, tycker Erik Norén, tränare i Älvsbyn.

Annars såg Älvsbyn ut att gå mot en promenadseger mot bottenlaget Svensbyn när Taha Anwar gjorde 1-0 redan efter nio minuter. Men sedan tog det stopp.

Visserligen gjorde Mats Lundström 2-0 direkt efter pausvilan. Men Svensbyn chockade. Hemmalaget både reducerade och kvitterade i minut 51 och 53. Ovanligt att Älvsbyn släpper in två mål i samma match. De hade innan matchen mot Svensbyn endast släppt in nio på hela säsongen.

– De var tappra och effektiva. Svensbyn hade väl tre chanser och gjorde två mål. Det hedrar dem, berömmer Erik.

Men Älvsbyn skulle till slut visa var skåpet skulle stå trots en svårspelad plan. Jonathan Dalberg gav Älvsbyn ledningen i minut 58. Sedan var det Mats Lundström show. Mellan minut 80 och 88 gjorde han ytterligare tre mål.

Slutresultatet fastställdes av Oskar Edin Lundström.

Älvsbyns seger sätter press på Storfors som nu måste vinna sin match mot Öjebyn för att återta serieledningen.

Tyvärr för Älvsbyns del var detta Mats Lundströms sista match med gänget för denna säsong. Plikten inom försvaret kallar.