Älvsbyn med i toppstriden – förlust för Nybyn

11 AUG 2017

Oskar Edin Lundström gjorde Älvsbyns mål. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA. Älvsbyn hakar på i toppstriden av division fem södra efter 1-1 (1-0) hemma mot Alter.
– Ett bra resultat. Jag är mycket nöjd med matchen, säger Erik Norén, tränare i Älvsbyn.
Däremot blev det förlust för Nybyn borta mot ISK/HIF/LIF med 0-5 i omstarten efter sommaruppehållet.

Toppen av tabellen i division fem södra är rena getingboet. Fem lag ligger inom fyra poängs marginal; Storfors 23, Älvsbyn 22, MSSK 20, Alter 20 och Öjebyn 19.
– Tufft men kul, tycker Erik.

Till matchen mot Alter saknade Älvsbyn fyra ordinarie spelare på grund av skador och avstängningar.
– Men ersättarna gjorde det fantastiskt bra, berömmer Erik.

Oskar Edin Lundström gav Älvsbyn ledningen precis före pausvilan. Men redan efter sex minuter in i andra halvlek kvitterade Alexander Rönnqvist på nick.
Alter skapade fler chanser men Älvsbyn försvarsspel fortsätter att övertyga. Laget har endast släppt in åtta mål på tio matcher. Klart bäst i serien.
– Försvarsspelet är fortsatt övertygande, konstaterar Erik.

För Nybyn blev det däremot förlust. Laget föll med 0-5 (0-1) på Hifton i Hemmingsmark.
Redan på söndag är lagen i hetluften på nytt. Älvsbyn spelar borta mot Arvidsjaur och Nybyn tar sig an MSSK på Idrottssparken i Munkusnd.