Revanschsuget Blåsmark fick Sikfors på fall

19 JUN 2017

Tuffa tag. Ida Söderberg kopplar armkrok på en BSK:are.

BILDEXTRA: Blåsmark tog revansch på Sikfors för förlusten tidigare i våras. Måndagskvällens drabbning på Forsvallen vanns av BSK med 3-1 (2-0).
– Första 45 minuterna var inte bra. Vi kan bättre än så, tycker Emelie Berglund, tränare i Sikfors.

Blåsmark dominerade före paus. Båda målen i första halvlek, som för övrigt var nästan identiska, gjorde Jenny Andersson. Hon var även inblandad i Blåsmarks tredje mål i början på den andra halvleken. Hon slog en frispark som Alva Marklund sedan gjorde mål på efter en målvaktsretur.
– Vi hade lite missflyt med målen, tycker Emelie.

Sikfors spelade dock bättre efter pausvilan. Kanske inspirerade av den gåva laget fick av Framtidsbanken. Läs mer här…

Hemmalaget agerade rejälare och lyckades skapa lite nerv när Matilda Nilsson reducerade i den 67:e minuten på ett vackert vristskott. Sikfors hade därefter några halvchanser men utan att på allvar kunna hota Blåsmarks seger.

– Jag vill ge en stor eloge till Tova Johansson Närvä som återigen ställer upp som målvakt och för laget trots att hon är utespelare.

Backlinjen spelade bra. Blåsmarks mål kom på långskott/frisparkar. Ett extra plus också till Jenny Stenvall och Matilda Nilsson.

– Aldrig roligt att förlora men så här välbetalda har vi aldrig varit under en match, skämtade Emelie med tanke på Framtidsbankens gåva.

– Verkligen en fin gest av Gun och Sparbanken Nord. Motiveringen värmde, säger Emelie.