17 MAJ 2017

Robert Karlsson, spelande tränare i Nybyn och målskytt.

Nybyn vann hemmapremiären mot Svensbyn med 2-0 (0-0).
– Skönt med en trepoängare så tidigt på säsongen, säger Robert Karlsson, spelande tränare.

Matchen spelades på Älvåkras konstgräs. Första halvlek blev ett ställningskrig utan klara målchanser för något av lagen.
– Efter paus spelade vi på det sätt laget kommit överens om. Vi började rulla boll, möta och ta löpningar, berättar Robert.

Nybyn tog tag i taktpinnen. I 71:a minuten nickade Robert Karlsson in ledningsmålet på hörna. Tio minuter senare kontrade Mohamed Abdol Fatah Saleh Said in 2-0.

Robert Karlsson och Nybyn kunde sedan kosta på sig lyxa att bränna en straff. Eller rättar sagt gästerna målvakt Lenny Lindqvist räddade.

– Skönt att straffen blev betydelselös, säger Robert.

Svensbyn hade ett friläge i slutet av matchen som räddades av hemmalagets målvakt Mahmoud Kachour.

På måndag väntar derby mellan Älvsbyn och Nybyn.