Sikfors tog ledningen men sedan…

07 MAJ 2017

Caroline ”Carro” Lundgren blev premiärskytt. FOTO: SIKFORS DAMLAG

Caroline ”Carro” Lundgren gav Sikfors ledningen redan i den fjärde minuten mot det förmodade topplaget Norrsken. En skräll på gång..? Nej, Norrsken kom tillbaka och vann med 13-1 (4-1).

Hur konstigt det än låter gjorde dock Sikfors en hyfsad första halvlek.
– Ett av Norrskens mål kom på straff, ett annat på frispark. Första halvlek var den bästa i år för vår del, tycker Emelie Berglund, tränare i Sikfors.

Själv är hon höggravid. Sex andra spelare från förra säsongen är också gravida eller har nyligen fött barn. Dessutom är Caroline Olofsson och Frida Hedkvist långtidsskadade.

– Vi får spela in många nya spelare. Men stämningen är god.

Tröst-receptet är klart.

– Vi får käka lite chips och kolla på en bra film för att ladda om till nästa match.

Kajsa Jacobsen gjorde fyra mål för Norrsken. Elin Öhman tre. Daniella Asplund och My Lakso två. Agnes Kjellberg och Tilda Johansson svarade för ett mål var.

– Det blev en underlig match. Norrskens mål kom i skov, berättar Emelie.

Sikfors ser ut att göra en repris på förra säsongen. Då öppnade laget svagt men kom starkt efter sommaruppehållet.