Retsam förlust för Älvsbyn

11 MAJ 2017

Eseyas Amine nickar snyggt in Älvsbyn mål. FOTO: KRISTER PALM

Bra spel, många målchanser men förlust med 1-2 (0-2). Älvsbyns fotbollsherrar gjorde, frånsett första kvarten, en riktigt bra match mot Storfors 2 i seriepremiären hemma på Älvåkra.
– Surt, men jag är ganska nöjd ändå, säger Erik Norén, tränare.

En av många bra chanser för Älvsbyn. FOTO: KRISTER PALM

Kanske var det premiärnerverna som spökade i början. För under de första 15 minuterna stod Älvsbyn på hälarna. Storfors tog också ledningen redan i den sjunde minuten direkt på frispark inslagen av Tim Vikström.
– Men sedan spelade vi upp oss mer och mer, tycker Erik.

Oskar Edin Lundström skapade också ett flertal avslut. FOTO: KRISTER PALM

Tyvärr gjorde gästerna sitt andra mål på straff i slutet på första halvlek. Straffskytt var Martin Forssell.
– I pausen snackade vi ihop oss och sa att ”Vi kan bättre”, avslöjar Erik.

Bättre blev det också. Älvsbyn skapade en hel del. Nog för att räcka till en poäng. Bland annat missade hemmalaget en straff.

Älvsbyn brände en straff: FOTO: KRISTER PALM.

Eseyas Amine reducerade i den 86:e minuten på en snygg nick efter frispark. Närmare än så kom inte Älvsbyn denna gång.
– Men jag är nöjd. Storfors mönstrade ett bra lag. Vår ambition denna säsong är att få ihop gruppen och vi har tränat bra. Truppen består av unga spelare och resultaten hoppas vi kommer på sikt. Vi ska upp i division 4, men inte i år. Nu ska vi lägga grunden för framtiden, berättar Erik.