Grym förlust – Öjebyn avgjorde i slutsekunderna

28 MAJ 2017

David Karlsson, Eseyas Amine, Nabi Moradi och Taha Anwar och Älvsbyn blev grymt bestulna på poängen i bortamatchen mot Öjebyn. (Arkivbild).

Älvsbyn kvitterade till 2-2 i den 86:e minuten borta mot Öjebyn. Då trodde nog de flesta på en poäng. Men hemmalaget avgjorde på tilläggstid med matchens sista spark.

Älvsbyn kom till Björklunda i Öjebyn med två raka vinster och hela elva gjorda mål (5-1 mot Munksund och 6-0 mot Nybyn). Det började också bra i denna match. Redan i den fjärde minuten gav Eseyas Amine de grön-vita ledningen. En ledning laget behöll till pausvilan.

Den andra halvleken var drygt tolv minuter gammal när Öjebyn kvitterade till 1-1 genom Ola Bäcklund. Hemmalaget tog sedan ledningen med 2-1 när Anton Andersson, något snöpligt för Älvsbyns del, skruvade in en hörna direkt i mål.

Men Älvsbyn gav inte upp. Tvärt om. Laget spelar i sina bästa stunder en riktig bra och teknisk fotboll. Fin teknik visade också lagkaptenen Jonathan Dalberg när han pricksköt 2-2 direkt på frispark.

Men slutet skulle bli grymt för Älvsbyn. Men matchens sista spark avgjorde Tim Kämpeberg.

Älvsbyn får slicka såren. Det fanns många bra saker att ta med sig från matchen. Det nya unga Älvsbyn ska bli intressant att följa resten av säsongen.