ÄIF en seger från division 2

08 MAR 2017

Ännu en skön seger för Älvsbyn. (Arkivbild)

ÄIF Hockey vann den svåra bortamatchen mot Rosvik med 4-2 (2-0, 1-1, 1-1). Nu är laget bara en seger från division 2.
– Vi gjorde en stabil insats, tycker Mikael Johansson, lagledare.

Älvsbyn tog kommandot direkt. Johan Grönlund satte första målet och Nils Näslund utökade till 2-0 innan första periodvilan.
– Men vi kunde ha lett med fler mål. Vi gjorde en bra första period, tycker Micke.

Älvsbyn såg ut att ha avgjort matchen när Viktor Nyström gjorde 3-0 men en straff och mål för Rosvik i slutet av andra perioden skapade nerv i matchen.

Denna gång spelade dock ÄIF stabilt. Disciplinerat spel gav frukt. Efter idogt arbete av laget satte Nils Näslund sitt andra mål för dagen i slutperioden.

Med 4:39 kvar reducerade Rosvik.
– Men det var aldrig någon fara på taket. Vi vann rättvist, konstaterar Micke.

Mellan stolparna i denna match hade Älvsbyn Marcus Lundgren. Han motade 28 av 30 skott och spred ett lugn.

Bäst bland utespelarna var Nils Näslund.

Inför sista matchen mot STIL på lördag hemma i Älvåkrahallen har ÄIF sex poäng. STIL och Rosvik har tre. Då återstår även det avslutande mötet i kvalserien mellan STIL och Rosvik som spelad nästa vecka.

Teoretiskt kan alla lag sluta på sex poäng. Ett lag går upp. Dramatiskt.

Men gör ÄIF sitt jobb på lördag, med matchstart klockan 13:00, och vinner så är avancemanget till division 2 klart.