Stabil seger för ÄIF Hockey

19 JAN 2017
Mikael Drugge släptte inte på disciplinen trots ledning med 15-3 efter två perioder.

Mikael Drugge tränare för ÄIF.

Älvsbyn fick en kanonstart på fortsättningsserien i division 3. Seger borta mot Hertsörinken med 5-1 på torsdagskvällen.
– En stabil match, tycker Mikael Drugge, tränare i ÄIF.

Under grundserien före jul öste Älvsbyn in mål framåt men släppte också in onödigt många bakåt. Nu blev det bara ett i baken.

– Skönt. Vi har nött på spelet i egen zon på träningarna under jul- och nyårsledigheten, berättar Drugge.

Det gav resultat.

– Den här gången spelade grabbarna smart. Försvarsspelet fungerade bra. Det såg lovande ut.

ÄIF dominerade de två första perioderna och ledde med 4-0 inför sista 20 minuterna.

– Sedan hade vi en liten svacka i början av tredje perioden. Det var också då som Hertsörinken gjorde sitt mål. Men sedan kom grabbarna tillbaka.

Unge Oskar Wiklund, född 1999, gjorde två av målen. Och bäst på plan var ett år äldre backen Erik Hedman.

– Två ambitiösa och talangfulla spelare som är lyhörda och ödmjuka. Jag är imponerad av dem. Trots sin ungdom spelar de båda smart och vill hela tiden lära sig mer, berömmer Drugge.

Älvsbyns övriga mål gjordes av; Johan Grönlund, Magnus Lundström och Viktor Nyström.

För att vinna fortsättningsserien och nå en kvalplats kommer det att krävas en del.