Knapp bortaförlust för TAIF

23 OKT 2016
Viktor Lundström gjorde mål igen (arkivbild). FOTO: STERLING NILSSON

Tväråselets AIF fortsätter att imponera. Laget var ytterst när att ta poäng borta mot topplaget Haparanda i innebandyns division 3. Det blev till slut en knapp uddamålsförlust med 4-5 (0-2, 0-2, 4-1) efter en mäktig sista period av TAIF.

Rapporter från matchen säger att första perioden var jämn. Men det var Haparanda som tog det målmässiga kommandot.

I mittenakten fanns dock inte mycket som talade för TAIF. Haparanda gick ifrån till 4-0.

Vad TAIF drack i den sista periodpausen förtäljer inte historien. Men plötsligt var laget taggat igen och ruskigt effektiva. Fyra mål på fem skott mot mål!

TAIF var nära att komma ikapp.

Tväråselets jakt började när Viktor Lundström satte 1-4 efter två minuter och 24 sekunder i sista perioden. När sedan David Karlsson gjorde 2-4 efter 7:47 började Haparanda dallra.

Tyvärr fick Haparanda sitt femte mål bara 49 sekunder senare, men…TAIF gav inte upp.  När Daniel Lundgren skickade det gul-svartas tredje boll i nät efter 9:48 var det åter nerv.

Än mer dramatik blev det när Stefan Edström reducerade till 4-5 med tre minuter och 37 sekunder kvar att spela.

Tyvärr hann aldrig TAIF i kapp men svarade trots allt för en imponerande insats.

Skott: 25-16 (7-7, 12-4, 6-5).