Seger i sista matchen och en säsong över förväntan

18 SEP 2016
I sedvanlig ordning samlades Sikfors för en lagbild efter segermatchen.

Sikfors avslutade säsongen med en seger hemma mot Storfors, 3-2 (2-1).
– Det har gått över förväntan och under hösten måste vi vara det lag med den klart bästa utvecklingskurvan, säger Emelie Berglund, spelande tränare, som denna gång såg matchen från sidan av planen.

Efter sommaruppehållet förlorade Sikfors endast tre matcher (Älvsbyn, Svartbjörnsbyn och Infjärden). Matchen mot Storfors blev också ett kvitto på lagets utveckling.

I vårens bortamatch förlorade Sikfors med 8-0. I söndagens match blev det seger mot samma lag med 3-2.

Frida Hedqvist inledde målskyttet redan i den tolfte minuten. SAIK kvitterade genom Alice Lindqvist sju minuter senare. Men före paus såg Matilda Nilsson till att hemmalaget gick till pausvila med ledning.

Samma Matilda utökade sedan till 3-1 när andra halvlek bara var åtta minuter gammal. SAIK reducerade i slutminuten på straff men Sikfors seger var aldrig hotad.

– Det var i ärlighetens namn en jämn match som kunnat sluta hur som helst. Men tjejerna gör det bra och visar vinnarskalle, berömmer Emelie.

Sikfors duktiga målvakt Sanna Lundgren skadade två revben i den förra  matchen mot Infjärden. Hon ersattes av Eva Pettersson som storspelade.

– Eva var grym och visade vad rutin betyder, berömmer Emelie.

Lagets überfürer Josefine Pettersson ställer hårda krav på sina medspelare även utanför planen.

I sedvanlig ordning föregicks också matchen av en hel del annorlunda peptalk från Sikfors självutnämnda ”Hitler”, alias Josefine Pettersson, som manade till fokus och disciplin. På kompislagets Instagramsida förbjöds både fester och kontakt med killar.

”Bädda extrasängen så inte hanen försöker sig på något. Ni som inte har extrasäng går stenhårt efter talesättet; händerna på täcket. Gud ser allt”.

Nyfikna kan läsa mer på lagets instagramkonto här…

Sikfors står på 17 poäng. De lär bli 20 eftersom laget lär få Walkover mot Sävast som inte kom till match för ett par veckor sedan.