Drömstart på kvalet för Älvsbyn

25 SEP 2016

Olivia Sandberg gör 2-0. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyns fotbollsdamer är ett steg närmare division 3. De grön-vita vann första kvalmatchen hemma mot Munksund med 2-0 (1-0).
– Riktig kul. Nu ska vi ha några roliga träningar inför returmötet nästa helg, sa Nicklas Högkvist, tränare.

Wilma Karlsson fälls...

Wilma Karlsson fälls…

Första halvlek var jämn och kanske speglades spelet av nervositet från de båda lagen. Dessa nervknutar löstes dock för hemmalaget fyra minuter före pausvilan. Då fälldes en frispelad Wilma Karlsson bryskt av Munksunds målvakt som också blev utvisad.

Älvsbyns frispark, precis utanför straffområdet, tog Wilma själv hand om och slog snyggt i mål.

...den efterföljande frisparken slog hon själv i mål. FOTO: KRISTER PALM

…den efterföljande frisparken slog hon själv i mål. FOTO: KRISTER PALM

Det gav hemmalaget en energiboost för i andra halvlek spelade Älvsbyn stundtals en riktigt bra fotboll med flera fina kombinationer.
– Vi försöker rulla boll och har övat mycket på det. Ibland fungerar det, förklarade Nicklas.

Helena Sundmans rutin är värdefull. Före match hade hon skämtsamt lovat två mål. Nu blev det inte något, men Helena hade några fina lägen som här på bilden. FOTO: KRISTER PALM

Spelet gav också utdelning. Åtta minuter in i andra halvlek utökade en frispelad Olivia Sandberg till 2-0.

Älvsbyn hade bud på fler mål.

Det viktiga var dock att hålla nollan inför returen på Idrottsparken i Munksund till helgen eftersom bortamål väger tungt.
– Kul för Moa att hålla nollan, tyckte Nicklas.

Wilma Karlsson var nära att göra fler mål. FOTO: KRISTER PALM

Moa Rosengren är målvaktstalangen som fick ställa sig mellan stolparna med kort varsel sedan Lovisa Dahlberg blivit illamående på uppvärmningen. Moa var duktig och räddade bland annat två gånger när gästernas Emilia Söderberg kom fri.

Älvsbyn svarade för en riktig laginsats. Ett extra plus dock till målvakten Moa och backen Vendela Olofsson.