Sikfors satte skräck i Munkan

20 AUG 2016
Oskar Ögren satte skräck i Munkans förvsarsspel. FOTO: EMELIE BERGLUND

Oskar Ögren satte skräck i Munkans förvsarsspelare. FOTO: EMELIE BERGLUND

BILDEXTRA: Sikfors var nära en jätteskräll hemma på Forsvallen mot serieledarna Munkan. Det blev till slut förlust med 2-4 (2-2). Men med lite flyt hade Sikfors kunnat sätta både två och tre mål till.
– Jag är jävligt stolt över alla i laget. Jag tror Munkan blev lite chockade över motståndet, säger Oskar Ögren, spelande tränare i Sikfors.

Linus Olsson signalerar för mål. Han kvitterade till 2-2 precis före pausvilan. FOTO: EMELIE BERGLUND

Sikfors överraskade verkligen Munkan.
– Vi var supertaggade och de underskattade nog oss eftersom de vann stort i våras, analyserar Oskar.

Men Sikfors då och Sikfors i dag är två olika lag. Förra veckan tog laget sin första seger. Trots ett antal återbud är truppen starkare än tidigare – och framförallt mer samspelta och vältränade.

Efter precis en kvart in i matchen tog Munkan planenligt ledningen genom Pontus Wixner. Men det ändrade hemmalaget snabbt på. Bara sju minuter senare kvitterade Oskar Ögren.

Det pekar åt rätt håll för Tobias Olsson och Sikfors fotbollsherrar: FOTO: EMELIE BERGLUND

Munkan återtog det målmässiga kommandot när Mattias Ringbjer satte 1-2 i matchminut 35. Spelmässigt var dock Sikfors med på noterna. Kvitteringen kom också välförtjänt när Linus Olsson med första halvlekens sista spark snyggt gjorde 2-2.

Linus Olssons kvittering till 2-2. FOTO: EMELIE BERGLUND

Munkan var konfunderade.
– De var på väg att förlora mot seriens nästjumbo, påpekar Oskar.

I andra halvlek skapade Sikfors sedan ett flertal chanser. Hemmalaget var nära att ta ledningen men hade inte marginalerna på sin sida. Istället förstörde ett par ödesdigra minuter segermöjligheterna.

Med två minuters marginal gjorde Munkans Filip Andersson två mål (matchminut 62 och 64).

– Orken tröt. Tyvärr. Vi fick en sämre tiominutersperiod mitt i andra halvlek. Synd. För vi hade dem verkligen på gaffeln, tycker Oskar.

Sikfors taktik var att möta högt, låta Munkan trilla boll utan att gå bort sig.
– Taktiken fungerade perfekt nästan hela matchen. Vi lyckades störa dem, säger Oskar som själv spelade på topp och bildade ett bra anfallspar med Linus Olsson.

– Men i dag gör alla på nytt en kanonmatch. Vi ska vara stolta över insatsen. Ingen idé att hänga läpp även om vi inte lyckades fullborda skrällen, tycker Oskar.