Ny poäng för Sikfors fotbollsdamer

15 AUG 2016
Sanna Lundgren, målvakt i Sikfors storspelade trots en blödande näsa.

Sikfors fotbollsdamer har blivit rena poängmaskinen. Laget spelade 3-3 (1-2) borta mot Arvidsjaur och är därmed fortfarande obesegrade efter sommaruppehållet.
– Kul men en ny poäng men synd att vi spelade så dåligt i första halvlek, säger Emelie Berglund, spelande tränare.

Ändå var det Sikfors som tog ledningen genom Matilda Nilsson. Men Arvidsjaur kunde vända.
– Vi var inte nöjda i paus. Därför var det skönt att vi kunde rycka upp oss i andra halvlek, säger Emelie.

Det dröjde dock till den 81:a minuten innan Sikfors kunde kvittera genom ett självmål. Ett bakåtpass av hemmalaget gick i mål efter att Veronica Johansson satt press på Arvidsjaurs målvakt.

Slutet av matchen blev dramatiskt. Arvidsjaur tog ledningen på nytt i den 86:e minuten. Men i matchens slutsekunder satte Ann Sofie Joanson 3-3 direkt på frispark.
– Härligt att få poängen och bra för moralen att vi lyckades kriga oss till 3-3, säger Emelie.

Bäst i Sikfors denna gång var målskytten Ann Sofie Joanson och målvakten Sanna Lundgren. Sikfors målvakt fick dock ett slag över näsan och började blöda tio minuter in i matchen men kunde fortsätta.- — Viktigt för oss att hon kunde spela vidare, säger Emelie.