17 AUG 2016
Vendela Olofsson gjorde Älvsbyns mål.

UPPDATERAD:

Aj, aj…

Älvsbyns fotbollsdamer förlorade hemmamatchen mot Storfors AIK:s andralag med 1-2 (0-1). Nu kan nog de grön-vita glömma drömmarna om serieseger.

Här kvitterar Vendela Olofsson till 1-1. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn har ju blivit brandskattat på spelarsidan sedan tre av lagets bästa spelare; Johanna Björk, Anna Berglund och  Hanna Samuelsson, lämnat för just Storfors AIK:s division 1-lag.

Storfors tog ledningen efter knappt en halvtimmes spel genom Alice Lindqvist. Men då hade Älvsbyn skapat ett flertal chanser utan att lyckas näta.

Efter paus kvitterade Vendela Olofsson i matchminut 58. Då jagade Älvsbyn en seger.

Chanser saknades inte för Älvsbyn. FOTO: KRISTER PALM

Men med 17 minuter kvar blev Emma Markström hjälte i bortalaget då hon prickade in segermålet. Älvsbyn kämpade tappert och var nära en kvittering flera gånger. Men denna gång räckte inte laget till.

Älvsbyns forcering på slutet blev tyvärr resultatlös. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn ligger fortfarande på andra plats i tabellen som kan betyda kval. Men bakom jagar Storfors AIK, nu fem poäng efter, men en match mindre spelad.

Närmast väntar bortamatch och derby mot Sikfors för Älvsbyn den 24 augusti.