Anna gjorde fem mål när Älvsbyn vann derbyt över Sikfors

01 JUN 2016
Här gör Anna Berglund ett av sina fem mål-

Här gör Anna Berglund ett av sina fem mål.

BILDEXTRA: Anna Berglund måste ha druckit mirakeldryck i pausen av derbyt mot Sikfors på tisdagskvällen. I andra halvlek gjorde hon fem mål (!) på raken när Älvsbyn vann med 9-0 (2-0).

I första halvlek bjöd Sikfors på oväntat tufft motstånd.

När Älvsbyn och Sikfors träningsspelade mot varandra på försäsongen vann ÄIF med hela 16-0. Kanske smög det sig in en aning underskattning när lagen nu möttes i serien.

Derbyt lockade en hel del publik.

Visserligen lobbsköt Johanna Björk in 1-0 redan i fjärde minuten. En drömstart för hemmalaget. Men sedan låste sig det mesta.
– Vi gjorde ett halvskakigt intryck hela första halvlek. Inte minst när vi kom till avslut, summerade Tommy Granström, tränare i Älvsbyn.

Själv fick han sätta sig på läktaren efter en dispyt med domaren Michael Åström från Luleå.
– Fotboll är känslor, konstaterade Tommy.

Lovisa Westerlund grattas av Anna Berglund efter sitt 2-0-mål.

Sikfors kämpade emot bra första 45 minuterna. Laget hade också två riktigt heta målchanser. Den ena på en hörna och den andra när Jenny Stenvall kom fri.

Men istället för kvittering så utökade Älvsbyn till 2-0 två minuter före pausvilan genom Lovisa Westerlund.

Sikfors hade två bra chanser under första halvlek.

I andra halvlek började Anna Berglunds show. Från att ha varit lite tveksam i avsluten under första halvlek så gick Anna till att vara beslutsamheten själv.

Här ytterligare ett mål av Anna Berglund.

Hon gjorde fem mål på raken! Samtliga hennes mål kom inom loppet av 14 minuter, mellan matchminut 54 och 68.

Anna Berglund formligen flög fram i andra halvlek.

Sedan fastställde Lovisa Westerlund och Johanna Björk slutresultatet genom ett mål vardera i slutet av matchen.

– Vi orkade inte bjuda fullt motstånd hela matchen. Dessutom fick fem av våra spelare skadekänningar, konstaterade Emelie Berglund, spelande tränare (själv knäskadad) och hennes tränarkollega Ann-Sofie Johansson.

Fotboll är kul! Sofie Lundgren var glad trots förlusten

Första halvleken gav dock ett positivt besked om att Sikfors tar steg för steg framåt.

Älvsbyns andra halvlek var bra. Laget dominerade stort.
– Då svarade tjejerna för ett rejält lyft jämfört med första halvlek, berömde Tommy.

Älvsbyn har fem raka segrar på lika många matcher och en målskillnad på 28-1. Laget går som tåget.
– Det ser skitbra ut, tyckte Tommy.

En del tuffa dueller bjöds det på.

Sikfors målvakt Sanna Lundgren svarade trots nio mål i baken för ett flertal kvalificerade räddningar.

Sanna Lundgren i Sikfors mål hade en hel del att göra och svarade för många kvalificerade räddningar.

I Älvsbyn förstås ett extra plus till Anna Berglund och hennes andra halvlek.

Den 8 juni väntar Storfors 2 på bortaplan för Älvsbyn.

Sikfors tar sig an Unbyn hemma på Forsvallen samma datum.

Se fler bilder nedan: Ännu fler bilder från matchen kan du se tagna av den eminente fotografen Krister Palm genom att klicka här...