4-verkeri av Sikfors fotbollsdamer

24 MAJ 2016
Det jublades stort bland spelarna i Sikfors efter lagets första seger. FOTO: MATILDA ANDERSSON

Sikfors tog sin första seger, 4-2 (1-0), hemma mot Bergnäset på tisdagskvällen. Lita på att det jublades!
– Vi krigade sanslöst bra, säger Emelie Berglund, spelande tränare som också blev målskytt.

Sikfors hade inte gjort något mål innan tisdagskvällens drabbning på Forsvallen. Historisk första målskytt blev Marie Solman när hon lyckades sätta bollen i nät i en rörig situation som uppstod efter en hörna. 1-0 stod sig till pausvilan.

I andra halvlek utökade Jenny Stenvall till 2-0 på en målvaktsretur. Det blev början på ett riktigt målkalas. Bergnäset reducerade till 2-1. Men Sikfors replikerade till 3-1 genom Marie Solman som gjorde sitt andra mål på ett långskott. Hon fick till en riktig lyckoträff som seglade över gästernas målvakt.

Bergnäset satsade därefter offensivt.
– Spelet blev lite stressigt från båda lagen, tycker Emelie.

Sikfors försvarade sig tappert. Men Bergnäset kunde ändå reducera till 3-2. Då var det åter nerv i matchen.

Fem minuter före full tid kom avgörandet. Emelie Berglund fick en bra träff från 16 meter och bollen gick i mål. Därmed var Sikfors seger ett faktum.

Jenny Stenvall gjorde andra målet, Emelie Berglund gjorde fjärde och Marie Solman gjorde första och tredje i Sikfors segermatch. FOTO: MATILDA ANDERSSON

Det jublades som om laget vunnit serien.
– Vi vågade rulla boll och skapade många lägen. Fantastiskt kul att vi lyckades göra fyra mål, säger Emelie.

Alla i Sikfors förtjänar beröm. Men ett extra plus till tvåmålsskytten Marie Solman.