Ångerfull tränare efter Älvsbyns första förlust

08 FEB 2016
Joakim Lundqvist sätter ÄIF´s första mål. FOTO: KRISTER PALM

Vid ställningen 2-1 drabbades Älvsbyn av två utvisningar. När Rosvik kvitterade förlorade hemmalagets tränare, Mikael Drugge, behärskningen och kastade ut en vattenflaska på isen. Drugge visades upp på läktaren och Älvsbyn åkte på ett matchstraff.

– Jag tog ett dumt beslut efter att domaren blåst för ett par dåliga utvisningar, sade Mikael efter matchen som Älvsbyn till slut förlorade med 2-4 (2-1, 1-0, 0-2).

ÄIF kämpade på in i det sista. FOTO: KRISTER PALM ​

ÄIF kämpade på in i det sista. FOTO: KRISTER PALM

Resultatet innebar också att ÄIF Hockey förlorade serieledningen till just Rosvik.

Matchen var jämn och lagen följdes åt i två perioder. Stundtals hettade det till. Som i ovan nämnda sekvens då ÄIF drabbades av två utvisningar. Tveksamma sådana, enligt hemmalaget.

Mikael Kjerrulf med fin chans. FOTO: KRISTER PALM

Drugges tilltag kostade hemmalaget en fem-minuters-utvisning. Men den klarade ÄIF av. Ändå var det kanske i detta skede som Rosvik tog över kommandot.

– Tyvärr brann jag till. Men domaren håller inte i dag tycker jag, det är ju ändå en seriefinal. Men oavsett det så ska jag inte brinna av, säger en ångerfull Mikael Drugge, till Piteå-Tidningen.

Johan Grönlund sätter tvåan. FOTO: KRISTER PALM

Två matcher återstår att spela i fortsättningsserien av division 3.

Joakim Lundqvist hade ytterligare en fin chans. FOTO: KRISTER PALM

Målen: 1-0 Daniel Lundberg. Ass. Jonas Sundqvist, Zakarias Berggren, 1-1 Joakim Lundkvist 2-1 Johan Grönlund. Ass. Anton Öberg, Nils Näslund, 2-2 Fredrik Nordkvist. Ass. Linus Enback, 2-3 Niklas Burman. Ass Dan Johansson, 2-4 Linus Enback.