Roberts bilkoncept rena solskenshistorien

18 OKT 2015
Skrivet av :
L1006974-Edit-Edit-2
Konsulten Robert Granström lever som han lär. I sin sportiga eldrivna Tesla rullar han fram på vägarna för två kronor milen. Och strömmen till laddningen producerar han själv. Därför äras Granström med utmärkelsen Årets hållbar utveckling.
– Fantastiskt kul. Jag tackar allihopa för priset. Men det blir inget långt tal. Som konsult är jag beroende av en powerpoint-presentation. Det har jag inte ikväll, hälsade Robert på sitt vanliga skojfriska vis.
Han slog dock ett slag för elbilen.
– Fler borde ha en sådan. Inte minst i Norrland. Tänk att ta sig fram i bil för endast två kronor milen.
Strömmen till laddningen av sin Tesla producerar han själv via solpaneler på hustaket.
Juryns motivering:
Med sin tilltro till hållbarhet har han utvecklat modeller för test av elbilar och dessutom informerat om sina erfarenheter i hela Sverige. I handling har han visat att han lever som han lär. 
Övriga nominerade var: Excentrum och ACETEC.

 

Om Skribenten
Tony är en frilansande journalist med näsa för nyheter. Obotlig tidsoptimist med tusen kreativa idéer. Positiv till det allra mesta. Står för och för vidare de journalistiska värderingarna till gruppen. En av grundarna till sidan.