Säsongens första och årets sista skotertävling

31 DEC 2012

Fredagen den 28 december avgjordes årets sista och säsongens första skotertävling mellanströms motors mellandagsrace I Arvidsjaur. Tävlingen genomfördes i ca -15 grader och snöröken lågt tätt över banan som var snabb och utslagsgivande. Det var totalt ca 80 st startande där de flesta av de svenska, finska och norska elitförarna deltog.

Älvsbyns MS förare visade att fjolårets form fortfarande finns där och fick bl.a ett antal pallplatser. I damklassen segrade Älvsbyns Anna-Carin Karlsson på sin polaris. I klassen pro stock kom Älvsbyns MS Robert Granberg Lynx på en hedrande andra plats efter en fin körning, segrade gjorde skotersportens nestor Fredrik Granberg Tavelsjö. Även Älvsbyns ms filip Öhman Lynx gjorde en bra tävling och slutade på en fjärdeplats precis utanför pallen.

I den tyngsta klassen pro-open fortsatte framgångarna för Älvsbyns ms. Här segrade 2012 års svenska mästare i Pro stock, nämligen Älvsbyns ms föraren Marcus Lundgren som i år tagit klivet upp i den värsta klassen och byt till en Lynx. Marcus vann samtliga sina kvalheat och även finalen efter övertygande körning med sin Lynx. Klubbens nya förare Felix Gräsvik som till i år bytt klubb från Kiruna mk och blivit Älvsbo (vi hälsar han välkommen till oss) och tävlar nu mer för Älvsbyns ms kom på en tredje plats med sin Lynx.

Marcus Lumdgren segrare i Pro open

Samtliga våra förare körde riktigt bra och nästa tävling är nu europas största skotertävling arctic cat cup i Östersund den 12-13 januari. Vi ser också med spänning fram emot SM finalen som även i år kommer att gå i Älvsbyn. Kom då och heja samt se när sm medaljerna hamnar hos vara duktiga hemmaförare.

Älvsbyns ms och deras tävlingsförare önskar er alla ett Gott Nytt år.

Text och Foto: Tommy Lindgren