Älvsbyn jubilerar med linedancefest

26 AUG 2012
Skrivet av :

För 10 år (2002) sedan började ett glatt gäng Älvsbybor med något helt nytt inom Dansen, linedance kallades det för och var en form av dans i givna formationer (calls) till musik. Tre år senare (2005) bildades en egen förening ”Älvsby Linedance Gäng”.

Den gångna helgen har det varit dans, dans med workshop, workshop och inte minst pricken över allt – att man lyckats lockat hit en riktig världsstjärna inom Linedancevärlden, nämligen Rachael McEnaney från England.

Rachael McEnaney är en av grundarna till världsorganisationen Masters In Line (senare World Dance Masters) och hennes meriter inkluderar bland annat 6 Crystal Boots bara under 2011/2012, linedancevärldens motsvarighet till ”Oscars”.

Själva Kanislogen bjöd på en fullständig miljöförändring, där allt var pyntat i westernstil, med vatten hål, lägereld egen photograf och en livs levande sheriff som inte tycktes ha mycket ordningsproblem.

Men det var kring Rachael McEnaney som stora delar av helgen kretsade, då hennes inspiration och kunnande fick många av de tillresta gästerna från när och fjärran att använda stora ord och superlativ på hur bra allt varit. Inte minst hördes detta på lördagskvällen då Rachael McEnaney släppte loss i en show i ett rasande tempo där antalet taktsteg låg högt upp på BPM skalan. Inlevelsen, variation och tempo imponerade på gästerna, för det var en riktig ”Masters In Line” som släpptes lös i full frihet.

På lördagskvällen passade många av linedanceföreningarna som var närvarade att även grattulera Älvsby Linedance Gäng till detta 10-årsjubileum vilket Kenneth Nilsson tackade för, men samtidigt höjde ett varanade ord för att det blir ett riktigt jubileum inom tre år till då själva föreningen ”Älvsby Linedance Gäng” fyller 10 år. Givetvis fanns det även plats för lite skratt på lördagskvällen då det bjöds på ett chockerande shownummer till allas förtjusning.

Under söndagen bjöd avslutningsvis Rachael McEnaney in till Zumba, där även en hel del Zumbadansare från byn kommit för att prova på en hel del nya Zumba turer och än en gång fick de närvarande se att Rachael behärskar att vara Zumba instruktör helt i avsaknad av mikrofon och bara men inlevelse och tecken.

Avslutningsvis kan väl sägas att besökte du inte denna dansfest i Älvsbyn i helgen, så missa den inte nästa gång för det finns många stilar inom dansen.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.