Pigg inledning för Sikfors – men orken tröt

13 APR 2011

Sikfors föll hemma mot Rosvik på Forsvallens grusplan i Lilla Coop Cup Norrbotten med 1-6 (0-2) på onsdagskvällen.
Men Sikfors började bra och kunde med lite tur ha tagit ledningen i matchen.

Petrus Johansson och Oskar Öhgren bra i Sikfors.

Redan i matchinledningen slog gästande Rosvik ett felpass i backlinjen vilket gav hemmalaget en bra chans att chockstarta. Men tyvärr lyckades inte Sikfors näta.
Istället kunde gästerna strax därefter, i femte minuten, ta ledningen efter ett olyckligt ingripande av målvakten Markus Öberg.
Öberg revanscherade sig dock med två fantastiska räddningar i slutet av första halvleken.

Rosvik kunde dock gå till pausvila med en 0-2-ledning. Andra målet kom efter ett friläge i 13:e matchminuten.
Men Sikfors bjöd upp till kamp och hade med lite flyt kunnat ha både ett och två mål efter de första 45 minuterna.

I andra halvlek utökade Rosvik ledningen till 0-3 i den 50:e minuten. Två minuter senare hade Petrus Johansson ett skott i stolpen. Men marginalerna var inte på Sikfors sida denna afton.

Sista halvtimmen tröt orken för hemmalaget och Rosvik dominerade ganska kraftigt. Därför rann siffrorna iväg.
Sikfors fick emellertid ett tröstmål på stopptid efter att Fredrik Pettersson slängt iväg en boll på mål som sedan Rosviks försvar på något sätt lyckades fumla in.

Bäst i Sikfors var slitvargen Oskar Öhgren som spelade på flera olika positioner. Plus även till Anton ”Bävern” Johansson och Petrus Johanson. Tidigare målvakten Mattias Nilsson visade också kvaliteter, inte minst var han brytsäker och dessutom pigg offensivt.

RAPPORTÖR: EMELIE BERGLUND