TAIF spelar seriefinal till helgen

16 MAR 2011
Två Carolin:or, Berell (10) och Svanström (16) i TAIF som låg bakom segern mot IBK Luleå.

Sista omgången i damernas division III blir en ren seriefinal.
Tväråselet vann på onsdagskvällen över IBK Luleå med 7-3 (3-0, 4-0, 0-3) hemma i Älvsbyns sporthall.
I sista matchen möts nämligen TAIF och IBK Boden som båda har 22 poäng och toppar serien.

…åsså gör TAIF mål igen…

Matchen mot IBK Luleå blev lite märklig.
Första perioden vann TAIF med 3-0 utan att dominera. Efter första pausvilan tog dock hemmalaget över spelet helt.TAIF gick ifrån till 7-0 och vann skotten med klara 16-5.

Anna Stenberg hade lägen…

Då trodde tydligen hemmatjejerna att matchen var avgjord och ställde ut skorna i den sista perioden. Detta ledde till att IBK Luleå tog över taktpinnen helt och hållet med tre mål i baken som följd för TAIF-tjejerna.
Efter gästernas tredje mål, som kom tolv minuter och 18 sekunder in i perioden, tog tränaren Roger Nyström Time out.
Efter det höll TAIF tätt bakåt. Men hemmalaget förlorade skotten i sista peridoen med 2-13 (!) vilket vittnar om en märklig scenförändring.

Caroline Berell som vanligt tuff i spelet…

Caroline Berell svarade för två mål och spelade som vanligt ”tufft”. Tillsammans med Carolin Svanström bildade hon en farlig och effektiv duo. Alla i TAIF ska för övrigt ha en stor eloge för sitt sätt att spela under de två inledande perioderna.
Segern mot IBK Luleå innebär att TAIF kan avancera i seriesystemet – oavsett hur det går i sista matchen mot IBK Boden.
För även om Boden vinner den matchen är det inte säkert att laget får gå upp eftersom klubben redan har ett lag i division II.
– I dagsläget vet vi inte hur vi ska ställa till en förfrågan om avancemang. Vi ska ha ett snack med tjejerna i laget, har tränaren Roger Nyström tidigare berättat för alvsbyn.just.nu.

Glädje på TAIF:s avbytarbänk.

En förhoppning inför kommande år är att lagen i division III blir fler.
Hur som helst har TAIF:s damer svarat för en riktigt bra säsong.
TEXT: TONY BERGLUND  FOTO: STERLING NILSSON

Resultat: 7-3  (3-0, 4-0, 0-3)
Skott på mål: 25-25 (7-7, 16-5, 2-13)