Posten lovar snabbare paketleveranser

05 JAN 2011
Skrivet av :

Från och med januari 2011 snabbar Posten upp paketleveranserna till cirka 120 000 hushåll i Norrland. Det innebär att boende i bland annat Vidsel, Vistträsk, Älvsbyn, Koler och Sikfors får sina paket på två dagar* istället för som tidigare tre till fyra dagar.
Förändringen kommer att underlätta för både e-handelskonsumenter i Norrland och e-handelsföretag i hela Sverige.

Serviceförbättringen gäller Postens tjänst Postpaket, som vänder sig till både privatpersoner och företag som vill skicka varor till privatpersoner. Framför allt används tjänsten av e-handelsföretag.
E-handelns omsättning i Sverige bedöms uppgå till över 24 miljarder kronor för helåret 2010, vilket skulle utgöra cirka 4,5 procent av försäljningen i den totala detaljhandeln**.

Det bevisar att e-handeln fortsätter att växa kraftigt inom Sverige, och samma trend märks även i hela Norden och i stora delar av övriga världen. Genom e-handeln kan man handla vad som helst via sin dator, oavsett var företaget ligger. Det innebär att e-handeln blir mer attraktiv för dem som bor på landsbygden. Men oavsett var man bor vill man ha det man beställt så snabbt som möjligt.
– Både e-handelsföretag och kunder ställer allt högre krav på att varor som beställs ska komma fram ännu snabbare. Konsumenter vill ha sina varor så snabbt det går och företagen vill ge den service deras kunder förväntar sig. Om företagen inte erbjuder tillräckligt snabb leverans riskerar de att förlora kunder. Eftersom Posten vill fortsätta att utveckla e-handeln är det mycket glädjande att vi nu kan lova snabbare paketleveranser till en mängd företag och privatpersoner i Norrland, säger Anders Holm, chef för Posten Logistik i Sverige.

Genom effektivare planering, paketsortering och distribution kan Posten numer garantera att Postpaketen levereras lika snabbt som DPD Företagspaket i hela Sverige.

* Till övriga mottagare i Sverige levereras Postpaket dagen efter det lämnats in hos Posten.
** Källa: Postens och HUI:s e-barometer för tredje kvartalet 2010.
Fakta Postpaket:
Postpaket är ett bra alternativ om mottagaren ska/vill hämta ut sitt paket själv. Postpaket finns normalt tillgängligt för hämtning på närmaste eller valfritt utlämningsställe dagen efter inlämning. Vissa orter nås efter ytterligare en vardag (se listan här nedan). Paket kan hämtas efter avisering. Det går att välja mellan sms- och brevavisering. Varje kolli får väga högst 20 kg (maxmått längd 1,5 m, bredd 0,7 m, höjd 1,15 m).

De orter som får snabbare paketleveranser:
Altersbruk
Arnemark
Björkliden
Blåsmark
Boden
Båtskärsnäs
Gammelstad
Gunnarsbyn
Gällivare
Hakkas
Haparanda
Harads
Hedenäset
Hemmingsmark
Hortlax
Jokkmokk
Jukkasjärvi
Junosuando
Juoksengi
Jävrebyn
Kainulasjärvi
Kalix
Kalix-Nyborg
Kangos
Karlsborgsverken
Karungi
Kiruna
Koler
Korpilombolo
Koskullskulle
Kurravaara
Kvikkjokk
Kåbdalis
Lappträsk
Lillpite
Lovikka
Luleå
Långträsk
Malmberget
Mattisudden
Morjärv
Muodoslompolo
Murjek
Mårdsel
Nattavaara
Nattavaaraby
Niemisel
Nikkala
Norrfjärden
Pajala
Pello
Piteå
Porjus
Påläng
Randijaur
Risögrund
Roknäs
Rosvik
Råneå
Sangis
Seskarö
Sikfors
Sjulsmark
Snesudden
Storsund
Svensbyn
Södra
Sunderbyn
Tärendö
Töre
Vettasjärvi
Vidsel
Vistträsk
Vitå
Vuollerim
Älvsbyn
Öjebyn
Överkalix
Övertorneå
Övre Soppero

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.