30 JAN 2011

Gediget spel lade grunden för Älvsbyns seger mot Överkalix, 4-1 (2-1,2-0, 0-0).
– Jag är väldigt nöjd även om det fortfarande finns en del detaljer att slipa på, säger Peter Öhlund, tränare.

Henrik Viklund gör 4-1 på volley.

Gästerna Överkalix tog ledningen efter 7:10 av den första perioden. Men det var ingenting som fick hemmagrabbarna att falla ur ramen. Tvärt om.
Älvsbyn höll sig till spelplanen och fick utdelning när Johan Grönlund kvitterade till 1-1 efter 15:21 på pass av Emil Bergström.

…då blev han så här glad.

Samme Emil Bergström gjorde sedan 2-1 med en minut och 27 sekunder kvar av perioden på pass av Anton Öberg.
Om första perioden var jämn så tog tog Älvsbyn över taktpinnen i mittenrundan. Laget fick en drömstart när Erik Öhlund utökade till 3-1 redan efter 47 sekunder. Assisterade gjorde Emil Bergström och Henrik Viklund.
Samma femma avgjorde sedan matchen fyra sekunder före sista pausvilan när Henrik Viklund, på volley (!) satte 4-1 på pass av Anton Öberg.

Johan Grönlund togs hårt.

– Tur? Nä skicklighet så klart, sade Viklund om sitt delikata mål.
I sista perioden försvarade Älvsbyn ledningen hedervärt. Överkalix försökte komma in i matchen genom att spela hårt och stundtals fult.
Men Älvsbyns seger var aldrig i fara.
Roligt var också att ÄIF kunde rulla runt på fyra femmor.
– Det viktigaste för oss var att spela ordentligt. Det lyckades bra även om det fanns situationer då vi slarvade lite. Men jag är nöjd med grabbarnas insats, säger Öhlund.

Daniel Nordlund var nära att göra mål liggande.

Emil Bergström, som normalt spelar back, fick i matchen mot Överkalix agera forward, något han gjorde med den äran genom att svara för tre poäng, två assists och ett mål.
Hela Bergstörms femma med Johan Grönlund, Erik Öhlund, Henrik Viklund och Anton Öberg var hemmalagets matchvinnande formation denna afton.
ÄIF hade till och med lyxen att kosta på sig en straffmiss. Pär Larsson, som blev fälld när han var på väg att åka sig fri, lyckades dock inte överlista gästernas målvakt.