ÄIF-seger efter makalös slutdramatik

09 DEC 2010
Vilket makalöst slut. Joakim Lundkvist avgjorde matchen mot Brooklyn på straff med en sekund kvar! På bilden grattas han av tvåmålsskytten Pär Larsson (24) (Arkivbild).

En sekund kvar (!) av matchen. Då satte Joakim Lundkvist 5-4 (1-1, 0-2, 4-1) för Älvsbyn på straff mot Brooklyn Rebels J20.
– Det blev ett dramatiskt slut, medger vikarierande tränaren Jens Hardegård.

Lyckosam tränare för dagen var Jens Hardegård som vikarierade för Peter Öhlund.

Älvåkra ishall lär skaka än av nervdallret på onsdagskvällen. Händelseutvecklingen var som hämtad ur ett gammalt nummer av Rekordmagasinet.
Älvsbyn fick jaga i underläge ända in i tredje perioden. Gästerna tog nämligen tidigt ledningen med 0-1 innan Pär Larsson kvitterade före första pausvilan. Sedan tappade ÄIF till 1-3 i mittperioden för att sedan jaga ikapp och förbi till 4-3 i slutrundan genom mål av Pär Larsson (hans andra), Johan Nyberg och Daniel Nordlund.

I drygt två perioder fick Älvsbyn jaga…

Då plockade Brooklyn ut sin målvakt, satsade på sex utespelare och kunde kvittera.
– Då kändes det tungt, medger Hardegård, som ledde hemmalaget i ordinarie tränaren Peter Öhlunds frånvaro. Han är på tjänsteresa.
Men med några sekunder kvar av matchen kom Joakim Lundqvist fri och fälldes. Domaren blåste straff. Då stannade klockan på 19.59!

…sedan började pucken studsa rätt för hemmalaget.

Lundkvist själv tog straffen men missade första försöket…
Han skulle dock få en chans till för gästernas målvakt gled ut ur sin målbur för tidigt och straffen gick om.
Andra chansen satte Lundkvist och Älvsbyn kunde vinna.
– Tredje perioden spelar grabbarna starkt. De två första var inte så bra, tycker Hardegård, som emellertid var glad åt segern.
– Även om oavgjort kanske hade varit mest rättvist.
Brooklyn vann skotten med 37-27 och Älvsbyns målvakt Daniel Olofsson höll hemmalaget kvar i matchen. Unge Nils Näslund visade talang och Joakim Lundkvist var vass framåt.

Anton Nilsson torkar sin blodiga näsa.

Anton Nilsson krigade sig bokstavligen blodig sedan han fått en motståndarklubba över näsan. Dessbättre meddelas att det inte ledde till någon allvarlig skada.