Glädjen tillbaka för Älvsbyns hockeykrigare

30 OKT 2010
Pär Larsson krigade framför motståndarmålet…

Älvsbyn tog sin första poäng i lördagens hemmamatch mot Malmberget. Ändå fanns det ett litet missnöje bland spelarna. ÄIF ledde nämligen med 3-0 fram till slutet av andra perioden.
– Vi tappade lite skärpa och fokus i sista perioden vilket ledde till att vi också blev stressade. Men grabbarna gjorde en mycket bra match, berömmer Peter Öhlund, tränare.

…det bar frukt när han styrde in Anton Nilssons skott.

Älvsbyn spelade smart. Visserligen vann Malmberget skotten ganska överlägset men i de två första perioderna kom aldrig gästerna till några större farligheter. Förvsarsspelet var utmärkt och målvakten Daniel Olofsson agerade som säkerheten själv mellan stolparna.
– Det såg riktigt bra ut, tycker Öhlund.

Daniel Olofsson storspelade mellan stolparna men fick god hjälp av backarna som här Viktor Nyström.

Dessutom hade Älvsbyn möjligheten att för en gångs skull mönstra tre hela femmor. Visserligen många unga spelare.
– Juniorerna gjorde en fantastisk insats, berömmer Öhlund.
Efter två jobbiga förluster mot Rosvik och Piteås J20-lag var spelglädjen åter.
– Det var kul att se. Grabbarna peppade varandra och det fanns glädje, säger Öhlund.

Nils Näslund grattas efter sitt 2-0-mål.

Matchen fick önskad utveckling när Joakim Lundqvist fräckt bröt in framför mål och satte 1-0. Framgången fortsatte i början av andra perioden när Nils Näslund efter 3.50 med ett distinkt skott satte 2-0. Bara en minut och 35 sekunder senare ökade Älvsbyn till 3-0 när Pär Larsson styrde in ett backskott från Anton Nilsson .

Lägen till fler mål fanns för Älvsbyn. Här har Andreas Grahn skottläge mitt i slottet…

Det var nära att hemmalaget lyckades hålla det resultatet perioden ut. Men 52 sekunder före paus reducerade Malmberget vilket gav gästerna energi.
Efter några olyckliga sekunder i sista perioden, mellan 9.07 och 9.26, gjorde Malmberget två mål. Då blev det stundtals virrigt i hemmalaget.
– Jag tror stoförlusterna mot Rosvik och Piteå fanns i huvudet. Omedevetet kröp killarna tillbaka. Om de fortsatt att spela som i de två första perioderna hade vi kanske vunnit. Men Malmberget var duktiga och högg som kobror när tillfälle gavs. Jag tycker ändå att killarna kom igen i slutet av matchen säger Öhlund.

…i det här två mot ett-läget försökte Joakim Lundqvist spela istället för att skjuta men hans pass täcktes av en MAIF-back…

Älvsbyn var på väg mot ett friläge när slutsignalen ljöd.
– Jag hörde grabbarna prata om att knyta ihop säcken till nästa match och inte bli så stressade, utan hålla linan hela tiden ut.

…här var Viktor Åkerlund när att styra in 4-3 i slutet av matchen.

Älvsbyn svarade för en riktig laginsats och alla förtjänar beröm. Målvakten Daniel Olofsson måste dock nämnas speciellt. Han räddade 43 skott!
TEXT OCH BILD: TONY BERGLUND