Älvsbyn i fokus på nytt – även Sikfors blir inspelningsplats

20 OKT 2010
Skrivet av :
Älvsbyn är återigen i fokus för nya filminspelningar.

På tisdagskvällen var det dags igen för en ny filminspelning i Älvsbyn. I denna film får även Sikfors celebert besök av den svenska skådespelareliten. Tillsammans med inspelningar i Rosvik och Piteå skapar miljöerna från de olika platserna orten Borunda där handlingen utspelar sig.
Filmen som spelas in heter ”Någon annanstans i Sverige”.

I filmen förvandlas Älvsbyn till orten Borunda…



Eftersom det inte har varit någon officiell presskonferens är man lite försiktig att dela med detailjer som skådespelare med mera.
Men det ryktas om att Mikael Persbrant och Helena Bergström ska medverka i filmen.

Kända skådespelare finns redan på plats i Älvsbyn.



Det vi vet är att ingen mindre än Kjell-Åke Andersson (”Min store tjocke far”, ”Familjehemligheter”, ”Vi hade i alla fall tur med vädret igen” med flera) är regissör.
Handlingen, som bygger på Hans Gunnarssons roman äger som sagt rum i Borunda där tre dödsfall under en och samma natt leder till uppbrott och stora omvälvningar för invånarna.



–  Vi har varit runt i Norrbotten och tittat och kommit fram till att de här två byarna, Sikfors och Rosvik, kan slås ihop så att det blir rätt samhälle, säger Kjell-Åke Andersson till Anders Sandlund, reporter på PT.



TEXT OCH FOTO: MARCEL KÖPPE

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.