Per gjorde årets mål

29 AUG 2010
Greger Sundman, tränare i Nybyn, är stolt över samtliga spelares insats i matchen mot Unbyn.

Per Hortlund gjorde årets mål när Nybyn besegrade Unbyn på bortaplan med 4-2 (1-1).
– Det var fantastiskt snyggt, berömmer Greger Sundman, tränare.

Annars mötte Nybyn tufft motstånd. Unbyn började bra och tog snabbt ledningen.
– Inledningsvis hade vi problem, medger Sundman.
Men Nybyn repade mod.
– Vi jobbade oss in i matchen.
Det gav frukt. Efter tjugo minuter kvitterade Mitko Kabakchiev. Det resultatet stod sig fram till paus.
I andra kom Nybyn ut som ett stärkt lag.
– Killarna visade en härlig moral och en bundransvärd inställning. De skulle bara vinna.
Ledningesmålet till 2-1 för Nybyn var läckert. Per Hortlund klippte till på halvvolley från 20 meter. Bollen gick stenhårt och spikrakt in i krysset.
Årets mål.
Efter mål av även Erik Norén (på hörna av Per Hortlund) och Fredrik ”Freud” Johansson kunde Nybyn till slut vinna ganska komfortabelt.
– Alla i laget förtjänar ett stort plus. Även killarna på bänken. De visar geniun glädje när det går bra för spelarna på planen. Vi har en härlig trupp med en fantastisk moral, säger Sundman.
Johan Stenvall spelade central mittfältare med den äran. Han vann i stort sett alla höjddueller och trivdes ihop med ”Gurra” Gudmundsson.
Framåt oroade Mitko Kabakchiev Unbyns försvar hela matchen.
Backarna Andreas ”Södde” Södergren, Erik Norén och Per Hortlund också mycket duktiga.
TEXT: TONY BERGLUND